torsdag den 18. juni 2009

Av av.. de stikker squ…

IMG_4684

Vi har stikkelsbær i haven.. som så mange andre… I år er de oven i købet blevet plukket.. og mine fingre er ganske hullede..

Udbyttet var 1200

IMG_4690

       gram                  nippede bær

  Under plukningen gik tankerne til mit uddannelses-sted – Håndarbejdets Fremmes Seminarium og til broderi – (som var mit hovedfag)…og nærmere betegnet til Gerda Bengtssons Stikkelsbærpude – og den kan såmænd købes den dag idag i Sommerfuglen IMG_4697 – vi har en stikkelsbær busk mere og når de bær også er plukket skal der koges den dejligste stikkelsbærmarmelade til Ærø-pandekagerne..

Vivi 

5 kommentarer:

Kari Aspenes sagde ...

Hvilken lykke å ha modne bær midt i juni!
Her nord har vi knapt blomster på jordbærene ennå. I fjor kom snøen før de var modne :-)

Vivi Aggergaard sagde ...

Kari.. de er ikke helt modne endnu... de skal bruges til stikkelsbær-marmelade.. efter en opskrift jeg har fundet på nettet... Synd med jeres bær... har I så ikke andre bærtyper end vi har her...?

Kari Aspenes sagde ...

De som har litt grønnere fingre enn meg får frem både det ene og det andre.
Jeg vet at det er mange som dyrker både rips, solbær og jordbær. De steller pent med planter og busker og hvisker pene ord til dem :-) I gjengjeld får de fine bær som smaker himmelsk.
Jeg støtter det lokale næringsliv ved å kjøpe det de flinke dyrker.

Vivi Aggergaard sagde ...

hehe.. den fremgangsmåde bruger jeg også.. især når det drejer sig om kartofler, løg og jordbær som vi ikke har i haven.. så kan de som er gode til at dyrke det sælge det til os andre... Rabarber, stikkelsbær, ribs og solbær kommer nærmest af sig selv op ad jorden og på buske....
ha en fin søndag... knus

Unknown sagde ...

uhmmm stikkelsbær er en yndet spise på Planeten. Min ene busk giver bær i år ... men endnu ikke plukkemodne ....