Rabarber ER skønne .. Indholdet i kurven er bare ét træk fra haven.. & HER er der et hav af forskellige opskrifter med rabarber og både med og uden sukker..
Disse glas rabarber-gelé kom der ud af 2 kg rabarber.. opskriften er HER ..
Det lyserøde skum smager så englene synger og dengang jeg var en sød lille pige fik jeg det smurt på brød.. det var virkelig en himmerigs-mundfuld… idag spiste jeg noget af det på 2% græsk youghurt med lidt blåbær og så et par klatter skum.. det var et behageligt mix af sødt, lidt syrligt og så blåbærrene som smager af blåbær… jeg har ikke bedre beskrivelse af blåbær-smagen..
Tutti Frutti er ikke helt ny.. og lider en del af inkontinens..Min yndlingmand kæmper lige nu med at få den så tæt, så den kan bruges .. det er jo spændende om det kan lykkes for ham.. ellers må Tutti Frutti pensioneres…Det bliver så nok til en skålfuld rabarbergrød istedet for. Sidste nyt er at nu har Tutti Frutti fået påmonteret en vandhane.. så når rabarbergrøden er kogt så må den igang med at koge noget saft.. og så krydser vi vores små fingre for at det lykkes.. tak for det…
disse flasker rabarber-saft og fortyndet med vand eller…. !!! smager saften helt rigtigt af rabarber.. det var så denne dags husmoderlige sysler… det føles rigtig overskudsagtigt og dejligt…
Vivi
6 kommentarer:
Sikke en aktivitet... Rabarbersaft kan snildt laves ved at koge stykkerne og derefter hænge dem til afdrypning, evt. gennem sigte eller dørslag påmonteret et viskestykke. God fornøjelse med husmodergerningerne ;-)
ja, ikke..er du ikke imponeret...jeg ved ikke hvor det flip kommer fra... . du har fuldstændig ret.. dryppestativet befinder sig så ikke lige i nærheden.. men Tutti Frutti kører lige nu.. så der er nok snart lidt saft til sommerens udskejelser...
knus Vivi.. pt Dunkær i kraftigt regnvejr...
Så flink du er. Det såg godt ut:) Ha ein fin dag!
Hej Bodil.. tak for det.. jeg plejer ellers ikke at gøre disse ting.. men det er nu så godt at bruge tingene når de nu er der..
Tak for ordene... og ha selv en fin dag..
Så herlig. Og så rabarbrasaft som er så godt. Sist år lagde jeg marmelade / syltetøy av epler og rabarbra, tilsatt vaniljestang og kanelstang - nydelig.
Hva er forresten nonoxal?
Sølvi.. det lyder sandelig osse dejligt med det marmelade du fik lavet... Nonoxal neutraliserer oxalsyren i rabarber.. du ved når du bider i en rabarb, så føles tænderne underlige bagefter.. det skulle nonoxal fjerne.. men man skal passe på med mængden af det synes jeg.. for meget nonoxal i noget giver en grim eftersmag..
Send en kommentar