tirsdag den 5. maj 2009

64 år gamle aviser fortæller…

IMG_4468

Nationaltidende fra 2. maj 1945 øverst -

Kallundborg Avis fra lørdag den 5. maj 1945 &

Nationaltidende fra søndag 6. maj 1945 fortæller om dagene midt i 40’erne –

IMG_4468a

I rammen står der: Mørklægningstiden: Ingen … og jeg mindes da scenen i Matador hvor mørklægningsgardinerne bliver brændt i gaderne og hvor det aller allersidste ægte kaffe bliver fundet frem – Kalundborg Folkeblads tillæg ses herunder..

IMG_4469

Vivi

3 kommentarer:

Mette Lykke sagde ...

ER det nogle avier du har arvet og gemmer, det er da sjovt at have..

Vivi Aggergaard sagde ...

Arvet og arvet... jeg har arbejdet som frivillig ved indsamling af spild i Kalundborg.. en gang om måneden er der storindsamling i hele byen og spejderne og frivillige i alle aldre hjælper til med at smide ud, sortere og sætte til salg... disse aviser og en masse andre sjove blade fra sidst i 30'erne og der i 40'erne var faktisk smidt ud.. derfor har jeg dem nu... jeg var med til at stå og sælge de forskellige effekter hver tirsdag aften i 10 år.. og det er det mest spændende job jeg nogensinde har haft.. til gengæld var det så også ulønnet.. meen hvor lærte jeg meget om alt muligt..

mormonsen sagde ...

Visste du at Matador var veldig populær her i Norge. Jeg var også helt hekta på serien.
Gamle blader og husholdsbøker er knallbra. Jeg er den heldige eier av "Alle Kvinner" fra 50-tallet og noen husholdsbøker fra 30-40-50-tallet. Mye historie og kvinnehistorie her, og fornøyelig lesing.