søndag den 20. april 2008

En hvede er ikke bare en hvede...

Forleden aften .. d. 17 april spiste vi her i huset hveder - ligesom så mange andre også gjorde det.. De blev indkøbt ved en yderst velbesøgt bagerbutik - til en god pris.. 8-9 kr. pr stk synes jeg.. men hva' - vi spiser jo kun hveder en gang om året, ikk !! Køen begyndte et par kunder før butiksdøren ind til butikken.. men tålmodig er man jo... og der i køen er der rigelig lejlighed til at studere udvalget på hylderne.. og de der små jordbærtærter står da og skriger: tag mig med hjem.. tag mig med hjem.. og det kom de så.. de smagte også himmelsk... det synes jeg også at de skulle.. de kostede "kun" 19,- kr stykket... hvilket jo er et fund... ikk' sandt !.. nå men de der hveder.. de blev behørigt varmet på brødristeren.. sådan gør vi nemlig.. og de blev godt smurt med .. smør... jo jo.... ja, det vil sige.. hvederne går jo ret let i smadder .. og nej, smørret var ikke for koldt... men på det af hveden som ikke var gået i smadder kom der den lækre hybenmarmelade henne fra Ærø.. og lidt honning og andre gode ting.... hvederne duftede godt af kardemomme..
Slankekur?.. fedtforskrækkelse.. "smør - det er da usundt."...adr.... ja, det var da heller ikke i torsdags vi tænkte på det..
Igår var jeg i Netto.. og købte... jo, rigtig gættet... hveder... 6 styk i en pose ... fra... ja det må jo ud... Kohberg.. altså vi fik boller fra Kohberg.. den har vi jo hørt før, ikk' sandt.... de kostede hele 5 kr...for hele posen.. og på hylderne var der valget mellem hveder, hveder eller toast... så det blev jo så de der hveder... og det bedste er... de er egentlig udmærkede til prisen.. vi får jo det vi betaler for.. i det mindste er de hele når de er ristede og der skal smørres anti-slanknings-middel på... duften af kardemomme er ikke lige så mærkbar i næsen som på de hveder fra bageren.. men det går nok alligevel...
Nu er det jo ikke sådan at jeg vil anbefale den ene frem for den anden.. det her er bare mine erfaringer udi det med hveder..
Måske skulle vi selv prøve at bage nogen næste år...

2 kommentarer:

Ingrids strik og patchwork sagde ...

Hej Vivi

I år bagte jeg hveder efter en opskrift på Idenyts side.
De smagte godt nok,men det var ikke hveder alligevel, det var nærmest luksusboller,så selv om de blev ristet var de "forkerte" men dejgen er fin til boller .

Flot Superkarla - skønne farver.

Knus Ingrid

Vivi Aggergaard sagde ...

Hej Ingrid...
Tak for ordene... både om hveder og Super Karla...
Måske der bare skal en anden bager til med de dersens hveder...
Knus fra Vivi