onsdag den 11. november 2009

.. Ingefær …

 IMG_5179Denne plante står i stuen og den prøver ihærdigt på at se vældig interessant ud, den gror rigtig hurtigt..… Det er en knold med en spire på som bare er lagt i en sikkert alt for lille potte i sommers ..  en som denne her (her går der så en pil som peger ned mod det lille billede).. de ses tit og ofte i butikkerne.. knoldene med spirerne, altså..

IMG_5181

Du kan læse mere om ingefær og dyrkning på denne side… Gourmethaven .. OG… ved at bladre ned på siden her står der lidt om ingefærs fortræffeligheder og især bider jeg mærke i at den er infektionshæmmende og antiseptisk.. hvilket sikkert er godt i disse for vort land så strenge influenza-tider.. samtidig smager den virkelig godt.. IMG_5180

I mit køkken som er på niveauet                  “jeg er altså ikke kok men kan godt li’ at eksperimentere med smage og konsistenser” indgår ingefær i min kost, især når jeg bare laver mad til mig selv.. Den bliver egentlig dyrket bare for at se hvad der kan blive ud af den lille knold med skuddet…Og frisk ingefær hører altså til i kategorien MIT YNDLINGSKRYDDERI ..  sammen med hvidløg, citron og andet gør det noget interessant ved ens mad.

Har du noget YNDLINGS du bruger til din mad ?

5 kommentarer:

Lavendel sagde ...

Kanel er en af mine ..og citron, især revet citronskal og hvidløg. Men også englefjeren (som min søn troede det hed, når vi bagte til jul og skulle bruge ingefær) er et supergodt tilsæt. Rigtig god dag på "Ønskeøen" knus

Vivi Aggergaard sagde ...

ja det er osse en af mine, Lone... altså kanel + kardemomme i hel tilstand.. og citron og især lider jeg af en livslang forelskelse i hvidløg.. uha der er mange at tage af .. og bruge...
Du får osse ha en skøn dag deroppe på Fyn... her regner det smukt.. og vådt.. og brændeovnen sørger for varmen.. knus da ...

Stubbetufsa sagde ...

Spennende plante, ingefær.
Jeg kjøper noen knoller av og til, for å prøve ut, men det blir alltid slik at den ligger der og tørker!
Har prøvd en skive i tevannet, det er ok.
Hva bruker du ingefær i, tro?

Vivi Aggergaard sagde ...

Stubbetufsa... lige for tiden bruger jeg ingefær i sådan nogle smoothies som indeholder: saft af 1-2 appelsiner/grapefrugt, en banan, en lille håndfuld frosne blåbær eller hindbær.. en skefuld proteinpulver og lidt Birkesød, (bare fordi det er noget som jeg har købt på et tidspunkt og bruges skal det jo ;O) ) et stykke ingefær(skrællet) på størrelse med en stor hel valnød.. et par dadler kommer der osse i... og noget rismælk.. en dag var der en advocado i... og Lavendelstrik skriver noget med at komme hybenpulver i også... så det skal jeg osse prøve.. smoothies er supergodt.. især når man som jeg godt kan li' at bruge tingene så ubehandlede som muligt...
Bruger osse ingefær, kanelstykke, nellike og kardemomme i tevand.. det smager rigtig godt..

Ann sagde ...

Ja, ja, jeg ved godt, at jeg er bagetter, men jeg er blevet inspireret til også at prøve at dyrke ingefær. Det glæder jeg mig til, og det med hybenpulver i smoothies må jeg lige huske, for jeg har en næsten hel pose, jeg skal ha brugt - og sundt skulle det jo være ;-)