onsdag den 30. maj 2012

Bonavista’s 2 stabelafløbning…

Lørdag d. 26 maj 2012 oplevede vi en stabelafløbning i Marstal – det drejer sig om  den gode skonnert Bonavista som blev søsat igen efter 4 års restaurering.

Her ligger hun – stadig på landjorden – billedet er taget 2 dage før hun røg i vandet…

DSC01450

På selve dagen var vi - ifølge avisen -  5-6000 interesserede som gerne ville se et skiw futte i vandet…

DSC01452

DSC01456

Som tilskuere blandt flere tusinde kunne vi ikke se da Bonavista gik i søen, men det kan du se HER

Der var mennesker alle vegne – både oppe i havnekranen, i de fleste master og lygtepæle, på skibene i havnen, på landjorden og som det ses havde flydedokken selvfølgelig udsolgt på alle pladser.

Vi har jo et bryggeri i Rise (nabobyen) og de fejrede Bonavistas stabelafløbning med bl.a.  en speciel samler-etiket… øllet skulle være Valnød udgaven som har fået ny etiket på til lejligheden og som sædvanlig smagte den dejligt

DSC01592

Du kan læse meget mere om restaureringen af Bonavista her på Marstal Søfartsmuseum’s webside.

Og HER kan du se mine billeder fra pinsen – der er mange mennesker, mange skibe, en masse vand og en skøn sol til campinghyggen ;O) …du kan også klikke på linket øverst til højre på siden her.

DSC01582

P.S. Bonavista skal jo så også apteres og have en fin mast m.m. men det er detaljer som forhåbentlig kommer senere, når der på en eller anden måde dukker nogen penge op til det – der går nok et par år mere inden vi kan komme på en sejltur mellem sydhavsøerne med det gode skib BONAVISTA

Ingen kommentarer: